Що подають першим: десерт або каву? (UA)

Американо з молоком та шоколадний браунi
Американо з молоком в компанії з шоколадними брауні

Відвідуючи різні кав'ярні, ви могли помітити, що в одному закладі спочатку подається
десерт, а в іншому - кава. З чим це пов'язано, і яка різниця ховається за послідовністю
виконання замовлення гостя?

Спершу варто зрозуміти на що орієнтується заклад, який вам пощастило відвідати. Якщо це
кав'ярня, де перш за все п'ють каву і цінують її, насолоджуючись кожною ноткою цього
напою, то вона подається найбільш ідеальним чином. У цьому випадку спочатку слід
подавати десерт, так як кава повинна бути правильної температури, а молоко (якщо це,
скажімо, капучино або лате) не повинно встигнути розслоїтися. Впоравшись із десертом,
бариста має достатню кількість часу на приготування напою, який повинен перевершити всі
очікування відвідувача.

Якщо ж це ресторан, де родзинкою закладу є вишукані десерти, а не напій, то право
пріоритету дістається десерту. Тут гість повинен отримати гастрономічне задоволення від
того, що він їсть, а напій є просто додатковою деталлю трапези. У приклад можна привести
фондан, який в цьому випадку будуть подавати так, щоб його можна було відразу їсти, а кава
до того моменту повинна вже стояти на столі і чекати.
В Kendo Coffee дуже цінується аромат і смак кави. Преміальну арабіку, власне обсмажування і
правильні пропорції ми намагаємося ідеально поєднати в чашці гостя, перетворюючи це в
своєрідний ритуал. Тому відвідуючи нашу кав'ярню вам варто бути готовим до того, що
спочатку ми подамо десерт, а ось заповітний кавовий напій доведеться трохи почекати. Але
ми більш ніж упевнені, що це очікування в результаті повністю себе виправдає.

P.S. До речі, це зовсім не означає, що десерти в нас не смачні. Ми особисто готуємо їх за
власними рецептами, тому ви можете скуштувати дещо надзвичайно смачне. В
цьому і в усьому написаному вище переконатися ви можете, відвідавши наш заклад. Ми
завжди раді гостям!

By Vicar Amelia, 
Kendo Coffee Specialist

 

Comments

Popular posts from this blog

Капучино в домашних условиях без кофемашины: 5 минут

Что лучше: кофе в зернах или молотый